Att brygga öl på ett enkelt sätt - bryggutrustningen du behöver för att bli en framgångsrik he

 

Att brygga öl kräver inte mycket dyr utrustning. Du kan komma igång med ett hembryggningskit för nybörjare för cirka 100 $. Följande lista beskriver utrustningen du behöver för att lyckas med att brygga öl. Jag kommer kortfattat förklara syftet med varje föremål och ge dig förslag utifrån vilken bryggutrustning jag använder.

 

Brew Pot - Det är här du kombinerar alla dina ingredienser för att göra din vört. Jag använder en 22 liters gryta i rostfritt stål. Men en grundläggande konservburk eller skaldjursgryta kommer att vara bra. Faktiskt, allt du har i ditt kök som är tillräckligt stort för att rymma cirka 3 liter vätska och säkert nog att sätta på spisen kommer att fungera.

 

Stor metallsked - Du kommer att använda denna för att röra om din vört. ANVÄND INTE en träslev. Varje sked som är antingen plast eller metall av livsmedelskvalitet kommer att fungera.

 

Metallvisp - Du måste lufta din vört innan du kastar din jäst. Detta är ett viktigt steg i bryggprocessen som jag kommer att förklara i detalj senare i den här e-boken.

 

Mätkopp - Du måste mäta upp rätt mängd vatten för att lägga till din bryggkanna. Du måste också mäta när du tillsätter vatten till din fermentor. Jag använder en Pyrex-glasmätkopp som mäter upp till 1 liter. Större är bättre här eftersom du kommer att mäta din vätska i liter. TIPS: 4 quarts = 1 gallon

 

Fermentor - Det är här allt går ner! Det är här din öl kommer att vila i flera veckor medan jästen omvandlar vörten till öl. Det finns olika skolor i detta ämne. Vissa tycker att en hink är rätt väg att gå medan andra svär vid glaskar. Jag föredrar en 5 gallon plasthink av livsmedelskvalitet. Jag försäkrar dig att detta kommer att fungera bra. Du kan få en av dessa från antingen din lokala hembryggare eller online. Få mer info om Valvole per serbatoi commerciali.

 

Om du väljer att använda en hink måste du köpa ett lock. Locket måste ha ett litet förborrat hål tätat med en liten o-ring av gummi. Det är här du ska placera ditt luftsluss.

 

Luftlås - Luftlås förhindrar avblåsningar. Avblåsningar är dåliga! Luftslussen sätts in i ditt förborrade lock. Det släpper ut gaser som skapas under jäsning samtidigt som det förhindrar bakterier från att komma in i din jäsning. Det bubblar, vilket är väldigt spännande när man väl förstår vad som händer där inne!

 

Sanitizer - Detta är viktigt. Du måste sanera allt extremt väl. Det finns flera olika desinficeringslösningar på marknaden. Vissa människor använder till och med en utspädd blekmedelsblandning. Jag föredrar en produkt som heter Star San, som du kan köpa antingen hos din lokala hembryggare eller online.

 

 

Kökstermometer – Du behöver en termometer för att mäta temperaturen på din vört medan den kokar. En godistermometer fungerar utmärkt. Du kan fästa den på sidan av din bryggkruka och bekvämt övervaka din vörttemperatur.

 

Stick On Thermometer -Du behöver också en termometer för att övervaka temperaturen på din öl under jäsningen. Hembryggningsleverantörer säljer dessa. Det är en peel and stick självhäftande termometer som fäster på utsidan av din fermentor.

 

Kökssil -Under kokning och kylning kommer humlen att bryta isär och lägga sig i botten av din brygggryta. Det går alldeles utmärkt att överföra dessa till din fermentor. Däremot kommer du att producera ett mycket klarare öl om du kan undvika att överföra detta till din fermentor. Därför häller jag min vört genom en kökssil i min fermentor. Kolla här: www.downtheroadbrewery.it

 

Hydrometer - Detta är ett bra verktyg att ha. Det kräver lite kunskap och några väldigt enkla beräkningar. Det låter dig mäta din gravitation och beräkna alkoholhalten i ditt öl.


    Report Objectionable Content   
Select a Color