palacinky recept

 

Všechny miluje palacinky a prání na vedet trik je varení. A, že cástecne závisí na pokud jste po rídké, krepových-jako evropské-styl spolu s silnejší typy více populární v Severní Amerika jako každé trvá alternativní strategie.

Po vytvorit palacinky testo jste míchání celek škálu ruzných chemické látky. prísady, které jsou suché obsahují cukr a chléb ,, stejne jako sul a možná pecení soda prášek nebo jedlé sody. Mouku poskytuje výživa, molekul postavený z tun aminokyseliny kombinované v retezech, spolu s škrobže podobne je vyrobeno z hodne jednoduché molekuly cukru kombinovaná v retezy.

 

Mnohem proteinu v mouce je fermentované . Po kombinovat testoviny s vejce a mléko, kyselost molekul aby více flexibilní a mohou se týkají každé další tvárení sítí. Míchání prináší oxidu uhlicitého plynu v atmosféru být pasti o tyto síte, a príciny palacinky rust a vytvárí své žvýkací textury. Vejce poskytovat další výživa, zatímco cukr a máslo poskytnout nehu textury a také tekutiny nápoveda mísení postup a enable chemické odpovedi , který se vyskytuje.

Zvyšování standardy

 

Silnejší papriky vyžadují zvedání agent že vytvárí oxidu uhlicitého v it self když vyhrívané. Že muže být obecne hydrogenuhlicitan sodný (jedlá soda) nebo pecení prášek, smes hydrogenuhlicitanu sodného použitím slabá kyselina napríklad cream z kamene. Jste muže pamatovat z chemie lekce na škola, že jakmile mix a kyselina pomocí vápenatý, dostat sami šumí. muže být oxid uhlicitý.

Nigel Slater státy ne máte nechte povolit testo stát, ale polovina hodinu nejužitecnejší. Navíc je duležité pamatovat, že by include mléko, které je mírne kyselé, pak bude reagují použitím uhlicitany, a pak nechte testo príliš dlouhé, tak všechny palivo bubliny bude pravdepodobne utekl, a také palacinky bude úrovni.

 

Vetšina kuchari spíše ne navrhnout zvláštní varení teplota. mísy by mela teplé, vlastní těsto na palačinky hnedá pod chvíli, nicméne ne tak horké to testo'sad'když místo to na pánvi do je cas kopírovat. Ale všechny zdá se souhlasím na význam zajištení vhodné pan - z - nádherné tlusté, vodorovné , a to muže obsahují tepla velmi dobrá.

Browning km

 

zápach a barva palacinky pocházejí v totožné chemické reakce, - nazývá Maillardovy reakce, následujících její vlastní francouzské aplikace discoverer,' Louis-Camille Maillard. To je zpusobena velmi teplá cukry nereaguje s aminokyseliny, stavbu široká sortiment malé molekul což uniknout z smes a také trat aroma do v nos. nekolik tyto syntetické látky, navíc je nalezeno v chlebu a java, odkazoval se na jako melanoidiny.

 

Pokud jste jednoduše trochu matematicky sklon, budou láska jak college vedci ukázaly jste je schopen i použití vzorce v vydelávat palacinka recept -- pokud druh jak moc testo ti potrebují nebo jak presne dostat perfektní vzad. Do více komplikované úroven, tyto Formule-E prinést faktory v jako varení cas a teplota pan dostat jako ve meste dokonalosti mužete. Ale , vetšina Formule E, informace z kucharu a scietific návrhy, je only single co s -- start mísení což testo.