Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Türkiye kıyılarında Mavi Tur Burada: Mükemmel bir tekne tatili için ipuçları

Creation date: Dec 30, 2022 4:28am     Last modified date: Dec 30, 2022 4:28am   Last visit date: Apr 23, 2024 1:42pm
1 / 20 posts
Dec 30, 2022  ( 1 post )  
12/30/2022
4:28am
Santo SEo (seosanto7)

Mavi Tur Burada, Marmaris, Fethiye, Kaş ve Bodrum gibi tatil beldelerine tatile gitmek isteyen macera tutkunlarına tekne ve kabin kiralama hizmeti veren, yelkenli alanları ve güzergâh planları sunan bir işletmedir. Nitelikli tekneleri ve tecrübeli mürettebatıyla tüm tatil severlere gönül rahatlığıyla tercih edebilecekleri uygun ve kaliteli hizmet sunmaktadırlar.

Hazırsanız size yüzmekten su hatlarıyla baş başa bırakacak, denizin ortasında masmavi koylarda uyanmanızı sağlayacak, sevdiklerinizle lezzetli sohbetler üzerine uzun sohbetlere zaman ayıracak muhteşem bir seyahat deneyiminden bahsedeceğim. masalar ve dalgaların üzerinden gün batımını izlemenizi sağlar.

photo

 

Bu yazımız Eylül ayı bitmeden veya Ekim ayı başına kadar mavi yolculuk yapmak isteyenler için bir rehber niteliğindedir. İlk kez mavi yolculuk yani tekne turuna çıkıyorsanız bu notları bir yere kaydetmeyi unutmayın. Geçen yıl ilk tekne gezimize çıktığımızda tecrübesizliğimizden dolayı yaşadığımız sıkıntıları bu yazıdan sonra yaşamayacağınıza inanıyorum.

 

Geçen yıl pandemi koşullarıyla ilgili endişelerden dolayı otelde tatile gitmek istemedik. Bir otele gidip bir sürü insanla aynı havuzu, aynı restoranları, aynı ortak alanları kullanmak bizi geriyordu. Yüzmekten de çok keyif alıyoruz. Ancak plaj için valizlerimizi hazırlayıp otelden ayrılıp dönüş işkence gibiydi. 24 saat mayo ile bütün günü geçirebileceğimiz, istediğimiz zaman denize girebileceğimiz bir tatil hayal ettik.

 

Aynı zamanda tüm bunları özel bir teknede, kalabalıktan ve gürültüden uzak, denizi ve doğayı baş başa yapmak istedik.

 

Tüm bu isteklerle o yıl otel yerine teknede kalmayı düşündük. Bu harika planı eşim, ben ve çift olan iki arkadaşımızla deneyimlemek istedik.

 

Bir ay önce biraz araştırma yaptık ve Mavi Tur Burada yapmaya karar verdik.

 

Bir ay önce bir tur ayarlayabilecek bir kaptanla temasa geçtik. Temmuz ortasında iki gece üç günlük rezervasyon yaptırdık.

 

Sabah çok erken saatlerde Demre'ye vardık. Buradayken Noel Baba Kilisesi olarak da bilinen St. Nicholas Kilisesi'ni ziyaret ettik.

 

Bu kilise, Patara'da doğup Myra'da (eski adıyla Demre) ölen Aziz Nikolaos -bazı kayıtlarda Noel Baba olarak da bilinir- adına yaptırılmıştır.

 

Noel Baba'nın doğum yeri ve sonsuz uykuya daldığı yer olduğuna inanılıyor. Kilisede Nicholas tarafından gerçekleştirildiğine inanılan mucizeler de tasvir edilmiştir.


Bu kısa ziyaretimizin ardından kaptanımızla iletişime geçerek Demre'de yiyecek ve içecek alışverişimizi bitirdik. Ardından Türkiye'de bizi bekleyen gemimizle güzel bir Mavi Tur Burada için yola çıktık.