Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Doğal gıdalar temel kompleks karbonhidratlar sağlar

Creation date: Dec 30, 2022 10:17am     Last modified date: Dec 30, 2022 10:17am   Last visit date: Apr 17, 2024 10:06pm
1 / 20 posts
Dec 30, 2022  ( 1 post )  
12/30/2022
10:17am
Santo SEo (seosanto7)

Doğal Olanı Ye Türkiye’nin dört bir yanından en kaliteli hammaddeyi bularak, bunları tamamen doğal ve ev yapımı şekilde sizlere sunar. Hiç bir fabrikasyon işleme girmeden tamamen ev yapımı tadında gerçek fındık ve fıstıklardan ezmeleri ve sütleri sanki kendi mutfaklarında, kendi kahvaltılarında yiyormuşsunuz gibi hissederek yaparlar. İşlenmiş şeker ve diğer doğal olmayan yağların hiç birini kullanmadan müşterilerine en kaliteli hizmeti sunmayı hedeflerler. 

photo

İnsanlar genellikle "karbonhidrat" kelimesini duyar ve olumsuz çağrışımlar düşünür, ancak doğal gıdalar sağlıklı bir vücut için gerekli olan kompleks karbonhidratları sağlar. Doğal gıdalar diyetin en büyük kısmını oluşturduğunda, basit karbonhidratlara daha az yer kalır. Bu, kilo yönetimini ve doğal kilo kaybını kolaylaştırır çünkü karmaşık karbonhidratların sindirilmesi daha uzun sürer ve daha uzun süreli memnuniyet sağlar.

 

İnsan vücudunun hayatta kalmak ve gelişmek için karmaşık karbonhidratlara, yağlara, proteinlere, vitaminlere, minerallere ve liflere ihtiyacı vardır. Tüm bu temel elementler, meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllar gibi doğal gıdalarda bol miktarda bulunur ve kolayca asimile edilir. Bu, gıdaların, bitki enzimlerinin bozulmaması ve doğal, tüm gıda yapılarının korunması için uygun şekilde hazırlanması gerektiği anlamına gelir. Bu nedenle tam tahıllı ekmek ve makarna, rafine beyaz undan yapılan ürünlere göre vücut için daha iyidir.

 

Düşük karbonhidratlı diyet yapanlar arasında yaygın bir yanılgı, tüm karbonhidratlardan kaçınmaları gerektiğidir, ancak bu insanlar için mümkün veya sağlıklı değildir. Doğal gıdalardan elde edilen kompleks karbonhidratlar, enerji ve uygun beyin fonksiyonu için gereklidir. Daha az karmaşık karbonhidrat tüketen insanlar sinirlilik yaşayabilir. Ne yazık ki, genellikle rafine şeker ürünlerinden elde edilen basit karbonhidratlarla ruh hallerini yükseltirler. Bu, kaç kişinin diyabet geliştirmeye başladığıdır.

 

Kendini halsiz veya kötü bir ruh halinde hisseden biri bunun yerine elma, kereviz veya havuç gibi bazı doğal yiyecekler yerse, kompleks karbonhidratlar onları daha sağlıklı bir ruh haline sokar. Daha uzun sürebilir, ancak faydaları da daha uzun sürer.

 

Karmaşık karbonhidratlar basit karbonhidratlardan farklıdır çünkü bir veya iki yerine birbirine bağlı üç veya daha fazla şeker molekülünden oluşurlar. Elbette, basit karbonhidratlar doğal gıdalardan gelebilir, ancak rafine şeker ürünleri meyveler, sebzeler, kuruyemişler ve tahıllarla aynı faydaları sağlamaz. Yüksek fruktozlu mısır şurubu ve sofra şekeri, çok fazla basit karbonhidrat içeren ürünlere örnektir.

 

Basit karbonhidratlar meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunur, ancak kurabiye, şeker, dondurma ve kek gibi ürünlerde olduğundan çok daha küçük miktarlarda bulunur. Patates, mısır, havuç ve kepekli tahıllar gibi bazı yüksek nişastalı yiyecekler daha da uzun kompleks karbonhidrat zincirleri içerir. Bu doğal yiyeceklerin basit karbonhidratlarla ilişkili şeker çarpması olmadan uzun süreli enerji sağlamasının nedeni budur.


Uzmanlar, her gün tüketilen kalorinin %50'sinin kompleks karbonhidratlardan gelmesi gerektiğini öne sürüyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz o kadar çok doğal yiyecek var ki, günlük önerilen bu miktar sorun olmamalı. Ancak, bazıları her gün doğru türden yeterince Doğal Olanı Ye zor buluyor. Günlük gerekli miktarı tüketecek kadar büyük meyve veya sebzelerin tadını önemsemeyebilirler. Bu durumlarda, bazı konsantre yiyecek ve içecekler, yemesi kolay formüllerde yeterince karmaşık karbonhidrat sağlayabilir. Bol miktarda besini doğal gıdalardan sağlayan gelişmiş beslenme formüllerinde doğru karbonhidrat türlerini tüketmek artık her zamankinden daha kolay.