Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Epi's Bakery Glutensiz bir diyette yiyebileceğiniz yiyecekler

Creation date: Dec 30, 2022 11:42am     Last modified date: Dec 30, 2022 11:42am   Last visit date: Apr 20, 2024 7:15pm
1 / 20 posts
Dec 30, 2022  ( 1 post )  
12/30/2022
11:42am
Santo SEo (seosanto7)

Bütün, işlenmemiş gıdaların çoğu glütensiz bir diyete uyar ve çok çeşitli seçeneklere izin verir. Bununla birlikte, bazı katkı maddeleri, sözde glütensiz gıdaları, çölyak hastalığı gibi rahatsızlıkları olan bireyleri etkileyebilecek gıdalara dönüştürebilir.

Gluten, buğday, çavdar ve arpa gibi belirli tahıllarda bulunan bir protein grubudur.

Elastikiyet ve nem sağlayarak gıdaların şeklini korumasına yardımcı olur. Ayrıca ekmeğin kabarmasını sağlar ve çiğnenebilir bir doku sağlar.

Gluten çoğu insan için güvenli olmasına rağmen, çölyak hastalığı gibi rahatsızlıkları olan kişiler, olumsuz sağlık etkilerinden kaçınmak için glutenden kaçınmalıdır.

Birçok gıda glüten içeren içeriklerle yapılır, bu nedenle glüten tüketemeyenlerin içerik etiketlerini dikkatlice kontrol etmesi önemlidir.

Aşağıda 54 glütensiz gıdanın bir listesi bulunmaktadır. Çoğunlukla bu yiyeceklerin tamamen glütensiz olması gerekirken, özellikle belirli yiyeceklerin üretildiği yer söz konusu olduğunda, farklı markaların farklı süreçleri olabilir.

Örneğin, bazı yiyecekler teknik olarak glütensizdir ancak glüten içeren yiyeceklerle aynı depoda işlenirler, yani eser miktarda glüten içerebilirler. Epi’s Bakery müşterileri için katkı maddesi kullanılmadan üretilen glütensiz ürünler sunmaktadır. 

Çölyak hastalığı gibi kronik bir durumla yaşıyorsanız, her etiketi okumanız veya yalnızca glütensiz sertifikalı ürünler satın almanız önemlidir.

proteinler

Neredeyse tüm taze, işlenmemiş bitki ve hayvan proteinleri doğal olarak glütensizdir (6).

Bununla birlikte, soya sosu, un ve malt sirkesi gibi glüten içeren bileşenler, işlenmiş proteinlerde genellikle dolgu maddesi veya tatlandırıcı olarak kullanılır. Bu bileşenler, genellikle protein kaynaklarıyla eşleştirilen soslara, sürülebilir ürünlere ve soslara eklenebilir. Bazı sosislere de eklenebilirler.

 

Süt Ürünleri

Süt ürünlerinin çoğu doğal olarak glütensizdir. Bununla birlikte, aromalı ve katkı maddeleri içerenler, glüten için her zaman iki kez kontrol edilmelidir.

Süt ürünlerine eklenebilecek bazı yaygın glüten içeren bileşenler arasında koyulaştırıcılar, malt ve modifiye gıda nişastası bulunur.

Katı ve sıvı yağlar

Katı ve sıvı yağlar doğal olarak glütensizdir. Bazı durumlarda, glüten içeren bileşenler, lezzet ve koyulaştırma için katı ve sıvı yağlarla karıştırılabilir. 

Epi’s Bakery müşterileri için katkı maddesi kullanılmadan üretilen glütensiz ürünler sunmaktadır. Glutensiz beslenme biçimini uygulayan herkes için kolay ve ulaşılır bir yapı kurmak için glutensiz atıştırmalıklar, glutensiz ekmek ve un çeşitleri başta olmak üzere geniş ürün yelpazesiyle Türkiye’de glutensiz yaşamı desteklen öncü firmalardan biridir. 

photo