Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Få ditt hembryggsystem att hålla dig hela livet

 

Du behövde förmodligen inte ta en andra inteckning i ditt hus bara för att köpa din hembryggningsutrustning. Så att byta ut en av föremålen är inte så stor sak. Men om det är så du tar hand om din utrustning och du fortsätter att byta ut din utrustning utan att ta hand om den ordentligt bör du börja boka ett möte med din bankchef. En av idéerna bakom hembryggning är att du skulle kunna spara lite pengar genom att göra din egen öl. Så att köpa en och använda många är en bra princip att hålla sig till när det kommer till din hembryggningsutrustning. När du tar väl hand om ditt hembryggsystem finns det ingen anledning till att det inte skulle hålla dig hela livet.

Korrosion och de skadliga effekter det kan ha

De flesta bryggkokare är gjorda av rostfritt stål och ingår i hembryggningssystemet. De flesta hembryggare får problem med sina bryggkokare i rostfritt stål eftersom de, även om namnet antyder något annat, lätt korroderar när de används för ölbryggning. Korroderande är när järnet i den rostfria bryggkokaren börjar gå sönder och när stora rostfläckar börjar synas. Öl kan vara extremt aggressivt på ditt bryggsystem. Detta beror på att öl är väldigt surt. Ett problem är också mikrofaunan, mikroskopiska djur, som finns i öl. Dessa ingredienser gör att rostfritt stål har mycket mer att lida av ölbryggning än från annan, mer vanlig köksanvändning. En ölbryggare bör alltid vara medveten om eventuell korrodering av hans/hennes bryggkokare. I samma ögonblick som du ser att tecken på korrodering börjar synas bör du börja överväga att byta ut din bryggkokare mot en ny. Korrosion (eller rost) kan ha en stor negativ effekt på hur din brygd kommer att smaka i slutändan. Få mer info om Kommersiella beslag och ventiler.

Försök att förhindra korrosion

 

Finns det något sätt, kan du fråga dig själv, att förhindra att din bryggkokare fräter? Lyckligtvis finns det i form av blekmedel. För att tvätta bort eventuell mikrofauna eller syra, som kan fastna på ytan av din bryggkokare, använd en riklig mängd blekmedel och det kommer också att hjälpa till att sanera ditt bryggsystem. På så sätt förhindrar du att ett recept kan kontaminera en annan sats. Var alltid försiktig när du börjar använda blekmedel, för förutom att radera färg från dina kläder när du av misstag stänker lite av det kan det också börja äta bort stålet från bryggkokaren. Ett annat alternativ du har som hemmabryggare är att använda salpetersyra istället för blekmedel. Salpetersyra är mild och kommer att bevara livslängden på din bryggkokare och hjälper också till att desinficera den.

Rostfritt stål är inte ditt enda bekymmer

Medan din bryggkokare i rostfritt stål är det enda föremålet från din bryggutrustning som du bör hålla utkik efter, glöm inte resten av bryggsatsen. Alla föremål i satsen kan korrodera. Rengör alltid alla föremål i ditt kit mycket noggrant efter varje sats av bryggning du gör. Glöm inte heller att kontrollera din slang för att se om den inte läcker nästa gång du börjar suga din öl. Läs mer: www.downtheroadbrewery.se


Creation date: Nov 29, 2021 3:25am     Last modified date: Nov 29, 2021 3:28am   Last visit date: Feb 29, 2024 10:57am