Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Audi Velgen

Wil je een andere kleur velgen voor je Audi maar heb je geen zin om deze te laten spuiten dan is wrappen de juiste oplossing. Wrappen is goedkoper dan spuiten en je kun wrappen ook simpel zelf doen. Het enige wat je nodig hebt is de speciale wrapfolie in de juiste kleur, een plastic spateltje, handschoenen, een stanleymes, schoonmaakmiddel en een warmte pistool. Begin met het goed schoonmaken van de Audi velgen. De velgen moeten helemaal schoon zijn voordat je begint met het aanbrengen van de folie. Nadat je de velg schoon hebt leg je de folie op de velg. Pak nu de heatgun en verwarm de folie. Duw met je hand de folie vanaf de buitenkant van de velg richting de binnenkant van de velg aan. Vanwege de hitte is het verstandig handschoenen aan te doen. Zorg dat je de folie glad strijkt met je handen zonder dat er bubbels ontstaan. Snijd nu de overtollige folie weg aan de kant van de band. Druk de rand van het folie met de spatel stevig aan tussen de band en de Audi velg. Haal nu de overgebleven folie weg (tussen de spaken van de velg en boven het logo van de velg). Je hebt nu een velg die perfect gewrapped is.

origineel kan je de Audi meestal kopen met vijf of tien, 5 dubbel en 5 parallel of schuine spaakvelgen. De 10 spaak velg is een velg met 10 spaken welke gelijkwaardig verdeeld zijn over de gehele velg. De vijf spaak velg is een velg met 5 grote, dikke spaken welke een ster vormen op de velg. De 5 dubbel spaak is een auto velg met 2 maal 5 spaken, eigenlijk dus een tien spaak velg, de spaken lijken nu echter net als bij de vijf spaak velg een ster. De vijf spaak parallel zijn velgen met 10 spaken in ster vorm net als bij de 5 spaak velg. Op deze velg staan de spaken niet zo dicht op elkaar als bij de 5 spaak dubbel velgen, maar wel volledig parallel aan elkaar. Als laatste optie zijn er voor de Audi schuine spaakvelgen. De ster staat schuin bij de schuine velg zoals de naam al zegt, de spaken staan niet recht vanuit het centrum van de velg bekeken naar de buitenkant maar in een kleine hoek. Daardoor krijgt de velg een sportief uiterlijk ten opzichte van de andere velgsoorten.

De schijfrem van de Audi werkt op de volgende manier: als je de rem intrapt duw je remblokken aan, welke van twee kanten druk uitvoeren, op de remschijf. Door de hieruit ontstane druk op de remschijf en frictie van het remblok verliest het wiel draaivermogen en zal uiteindelijk stilstaan. De remblokken worden aangeduwt door het toevoeren van remvloeistof in de leidingen naar het blok. De remblokken slaan dicht door druk, als je niet meer remt neemt de druk af en slaan de blokken open. Door het stoppen van de wrijving wordt het wiel niet meer belemmert in het draaien. Het wiel is weer vrij om te draaien en de auto kan weer rijden. Belangrijk in de werking van de schijfrem zijn de schijf, de remblokken, de remleidingen, de remvloeistof en het rempedaal. Zodra zich problemen voordoen bij een van deze onderdelen zullen de schrijfremmen minder goed remmen. Zijn de remblokken versleten dan kunnen deze in de remschijf gaan schuren en inslijten, dan is het remmend vermogen te hoog. De schijf kan dan ook te heet worden en ernstig beschadigt raken. Voor een optimale werking dienen alle elementen in goede staat te zijn. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi   Controleer de remschijf daarom geregeld op de aanwezigheid van diepe krassen deze kunnen een teken zijn van een ontbrekend of versleten remblok. Zodra er iets piept bij het remmen is dit vaak een teken dat je remblok op is en deze verwisselen moet worden. Verder is het van belang voor een goede werking van de schijfremmen van de Audi de remvloeistof op pijl te houden. Problemen met de vloeistof laat zich vaak zien in een andere werking van het rempedaal (deze verliest druk). Merk je hier een verandering dan is het raadzaam gelijk de vloeistof te nalopen.

Het geregeld aanvullen van de ruitenwisservloeistof van je Audi is erg belangrijk. Met de vloeistof kun je namelijk tijdens het rijden de voorruit schoonmaken. Denk hierbij aan onder andere insecten en vuil van viers water. De rijveiligheid wordt vergroot door een schone ruit en is dus erg belangrijk. In Nederland en veel andere landen is het rijden zonder ruitenwisservloeistof niet toegestaan, je zou dus bij een controle een boete kunnen krijgen als het reservoir leeg is. Het aanvullen van de ruitenwisservloeistof is erg simpel. Zodra je de motorkap van de auto opent, zie je een aantal reservoirs zitten. Het reservoir van de ruitenwisservloeistof is voorzien van een afbeelding op de dop, in dit afbeelding is een ruit met ruitenwissers afgebeeld. Soms ook in combinatie met een paar druppels of soms enkel een afbeelding van een druppel. Open het reservoir en vul met behulp van een trechter het reservoir aan. Houd een klein beetje ruimte tussen de hoogte van de vloeistof en de bovenkant van het reservoir in verband met uitzetten van de vloeistof onder hitte. Je kunt voor de Audi bijna alle soorten ruitenwisservloeistof gebruiken. Naast speciale ruitenwisservloeistof kun je in geval van nood het reservoir vullen met water, doe dit echter niet te veel omdat je dan last kunt krijgen van kalkaanslag en omdat het niet vorstvast is. Ook een reiniger voor glas zoals bijvoorbeeld Glassex kun je gebruiken als ruitenwisservloeistof. In de winter is het van belang dat je een vloeistof gebruikt met een anti-vries middel. Veruit de meeste ruitenwisservloeistoffen hebben een anti-vries middel, controleer dit echter voor de zekerheid in geval van temperaturen onder 0.


Creation date: Jul 23, 2020 9:19pm     Last modified date: Jul 23, 2020 9:20pm   Last visit date: Oct 3, 2021 8:57am
    Report Objectionable Content