Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Audi A4 Velgen

Om velgen te plaatsen dien je de auto op een plateau te krijgen. Neem een sleutel (kruis of elektrisch) om de velgbouten van de velgen los te draaien. Haal daarna eenvoudig de velgen van de auto en zet de nieuwe velgen onder de Audi A4. Wanneer de velg op zijn plek zit draai je de bouten losjes vast. Draai nu één bout volledig aan (handvast + een halve slag, elektrisch vast tot stop). Daarna draai je de verst liggende bout vast. Een auto heeft soms 5 bouten, recht tegenover kan dus niet, maar pak een van de meest ver gelegen bouten en draai deze strak. Ga zo om en om verder. Draai nu ook de laatste bout vast en je autovelg is juist gemonteerd. Dit doe je voor iedere velg.

Zullen zwarte velgen mooi zijn op je Audi A4. Over smaak valt uiteraard niet te twisten, wat de een prachtig vindt, hoeft de ander niet prachtig te vinden. Natuurlijk zijn er wel een paar richtlijnen waar je naar kunt kijken om te beslissen of jij wilt kiezen voor zwarte velgen. Let bij je keuze op de kleur van de auto. Een zwarte auto met zwarte velgen, mits deze in exact dezelfde tint zwart gekleurd zijn, kan erg mooi zijn. Ook bij een witte Audi A4 kun je een zwarte velg mooi vinden. Zwart en wit geven veel contrast wat deze combinatie meestal mooi voor de dag doet komen. Heb je een rode Audi A4 dan zal over het algemeen een minder donkere kleur velg het beter doen, bij een gele auto kan je beter ook een lichtere kleur kiezen voor de velg. Bij alle overige kleuren is het een kwestie van smaak. Lichte kleuren zullen het echter beter doen met een zwarte velg. Een zwarte auto is een uitzondering. Wil je echter zeker zijn van een prachtige combinatie, kies dan voor een kijk dan vooraf op het internet hoe specifieke kleuren velgen bij de specifieke kleuren autos staan.

Een kwalitatieve stoel is van belang voor het rijgenot. Is een stoel comfortabel dan zal je lekkerder rijden in de auto dan wanneer de stoel niet fijn zit. Bij de Audi A4 is een goede stoel maar natuurlijk ook van groot belang. Bij de Audi A4 kun je vaak kiezen uit 2 modellen stoel, de standaard stoel en de sportstoel. Er zijn een aantal voordelen van een sportstoel ten opzichte van een standaard stoel. De pluspunten van de sportstoel zijn een zijdelingse steun in de bochten, een stevige stoelvulling - die vermoeidheid tegen gaat - en de stoel geeft een meer ergonomische zithouding die de rug ontziet. Naast het soort stoel is ook de bekleding belangrijk voor het comfort. Vaak zijn er drie soorten, een volledig leren bekleding, volledig stof of er tussenin. Ook een bekleding van stof is een mogelijkheid. Voor de meeste mensen zullen deze opties voldoende comfort geven. De stoelen van de Audi A4 zijn dus goed. Wil je echter meer opties, je kan er dan voor kiezen de stoelen te verwisselen door: volledig elektrisch instelbare stoelen, kuipstoelen en stoelen met stoelverwarming. Van belang voor het comfort is ook of je de hoofdsteun en de gordel kunt afstellen. Bij de Audi A4 kun je beide eenvoudig stellen door het indrukken van een knop (gordel) of twee knoppen (hoofdsteun). Het optimaal afstellen van de hoofdsteun en gordel voorzien naast comfort ook voor een grotere veiligheid tijden het rijden en bij een eventueel ongeluk. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/A4

Wil je de bandenspanning nakijken van jouw Audi A4, dan is het meest simpele dit te doen bij een tankstation. Bezoek een tankstation en gebruik de bandenpomp. Op de banden van de Audi A4 staat aangegeven welke druk er in de banden behoort te zitten. Soms staat ook op de bandenpomp de Audi A4 aangegeven op de lijst met de bijhorende bandenspanning. Let op dat als je de banden hebt verwisseld door andere banden dan de standaard banden, bijvoorbeeld omdat je grotere velgen onder de auto hebt gezet de bandenspanning anders kan zijn dan aangegeven op de bandenpomp. Het is het beste om op de banden zelf te kijken. Let er ook op dat in sommige gevallen de spanning van de voorbanden kan verschillen met die van de banden achter. Ga als volgt te werk om de bandenspanning te checken. Nadat je de bandenpomp op de juiste spanning hebt gezet pak je de slang en duw je deze op het ventiel van de band. De pomp zal nu de band op spanning brengen en een signaal of meerdere signalen laten klinken als de juiste spanning is bereikt. Indien je band een te lage spanning heeft zal de pomp de band verder oppompen, is de spanning hoger dan je hebt ingesteld dan zal de pomp lucht uit de band laten lopen. Het is verstandig om minstens een maal per vier weken de bandenspanning van de Audi A4 te nalopen. Ga je op vakantie naar een warm of juist koud land test dan ook op de plek van aankomst de bandenspanning. Lucht zet uit of krimpt bij temperatuur verschillen, de spanning kan dus veranderen in een ander klimaat.


Creation date: Jul 23, 2020 9:22pm     Last modified date: Jul 23, 2020 9:22pm   Last visit date: Oct 11, 2021 10:10pm
    Report Objectionable Content