Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Audi RS6 Velgen

Wil jij de kleur van je Audi RS6 velgen wijziger maar heb je geen zin om deze te laten spuiten dan is wrappen de juiste oplossing. Wrappen is vele malen goedkoper dan verven en je kan wrappen ook eenvoudig zelf doen. Het enige wat je nodig hebt is de speciale folie in de juiste kleur, een stanleymes, plastic spateltje, handschoenen, schoonmaakmiddel en een warmte pistool. Begin met het goed schoonmaken van de Audi RS6 velgen. De velgen moeten helemaal schoon zijn voor je kunt beginnen met het aanbrengen van de folie. Als de velg schoon is leg je de folie op de velg. Pak nu de heatgun en warm de folie op. Duw met je hand de folie vanaf de buitenkant van de velg richting de binnenkant van de velg aan. Vanwege de hitte is het verstandig handschoenen aan te doen. Zorg dat je de folie glad strijkt met je handen zonder bubbels. Snijd nu de overtollige folie weg aan de rand van de band. Druk de rand van de folie met het spateltje stevig aan tussen de band en de Audi RS6 velg. Haal nu de overige folie weg (tussen de spaken van de velg en boven het logo van de velg). Nu is jouw velg is mooi gewrapped.

Het design van een velg is bepalend in de keuze voor een aluminium of stalen velg. Het aantal spaken van een velg bepaald voor een groot deel de sterkte van de velg. Als we twee dezelfde modellen velg nemen: een van staal en een van aluminium, dan zal daaruit naar voren komen dat de aluminium velg steviger is dan de stalen velg. Staal zal bij hoge druk buigen en aluminium zal eerder breken. Het punt waarop dit gebeurt bepaalt de sterkte. Een stalen Audi RS6 velg zal het begeven bij een druk van ongeveer 23 ton. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/RS6 Een aluminium Audi RS6 velg zal het begeven bij een druk van ongeveer twintig ton. Hieruit kunnen we opmaken dat een stalen velg meer stevig is dan een aluminium velg. Als we kijken naar de dichtheid van staal versus aluminium dan is staal ongeveer twee maal zo compact. Ook dit draagt bij aan een grotere sterkte van staal ten opzichte van aluminium. De kans dat jouw Audi RS6 velg te maken krijgt met krachten van 20 ton of meer is erg klein. Het maakt voor de sterkte dus niet veel uit welke velg je kiest, al zal een aluminium velg wel lichter zijn dan een stalen Audi RS6 velg.

Als je onderstuur hebt met je Audi RS6, dan wil dat zeggen dat je voorbanden te weinig grip hebben waardoor de bocht ruimer uitvalt dan verwacht. Dit kan voor gevaarlijke of zelfs levensbedreigende situaties zorgen voor jezelf, medepassagiers en medeweggebruikers. Als je ontdekt dat je last hebt van onderstuur met je Audi RS6 dan is het belangrijk dat je achterhaalt waarom dit zo is en hier zo snel mogelijk iets aan doet. Het kan zijn dat onderstuur ontstaat doordat je te vlot door een bocht gaat. Je kunt in het vervolg snelheid verliezen voor je de bocht in gaat om dit te voorkomen. Onderstuur kan echter ook ontstaan door een mankement. Het profiel van de banden is bijvoorbeeld niet meer optimaal. In dit geval is het belangrijk zo spoedig mogelijk een gloednieuwe band te regelen om verdere problemen met onderstuur te voorkomen. Ook de bandenspanning speelt een rol, is je band niet op spanning (te zacht of te hard) kan er ook onderstuur ontstaan (vaak door te harde banden). Controleer altijd eerst je snelheid, weet je zeker dat dit niet de reden is van onderstuur bij jouw Audi RS6, test dan de bandenspanning en Bekijk of je profiel nog goed is. Maar natuurlijk spelen ook weersomstandigheden en staat van het wegdek een rol. Is het erg glad kan dit de reden zijn van de onderstuur. De oplossing is dan minder snel rijden. Is het wegdek slecht of vuil (olie, zand, grind) kan dit ook voor onderstuur zorgen bij je Audi RS6. In een dergelijk geval is het aanpassen van de snelheid de beste optie.

Wil je de bandenspanning controleren van jouw Audi RS6, dan is het meest simpele dit te doen bij een tankstation. Rijd naar het tankstation en gebruik de bandenpomp. Een logo op de banden geeft aan welke druk er in de banden moet te zitten. Soms staat het merk auto ook aangegeven op de pomp met de bijhorende bandenspanning. Let op dat als je de banden hebt vervangen door andere banden dan de standaard banden, bijvoorbeeld omdat je grotere velgen onder de auto hebt geplaatst de bandenspanning verschillend kan zijn dan aangegeven op de bandenpomp. Het beste is om altijd te kijken op de banden zelf. In sommige situaties zal de spanning van de banden voor verschilt met die van de achterbanden. Het nagaan van de spanning gaat als volgt. Nadat je de bandenpomp op de juiste spanning hebt gezet pak je de slang en duw je deze op het ventiel van de band. De pomp zal nu de band oppompen en een geluid of meerdere geluiden laten horen zodra de juiste spanning is bereikt. Indien je band een te lage spanning heeft zal de pomp de band verder oppompen, echter is de spanning hoger dan je hebt ingesteld dan zal de pomp lucht laten weglopen. Het is verstandig om minstens een maal per maand de bandenspanning van de Audi RS6 te nakijken. Ga je naar een land met een andere temperatuur test dan ook op de plek van aankomst de bandenspanning. Lucht zet uit of krimpt bij temperatuur verschillen, de spanning kan dus veranderen in een ander klimaat.


Creation date: Jul 23, 2020 9:22pm     Last modified date: Jul 23, 2020 9:22pm   Last visit date: Oct 11, 2021 10:10pm
    Report Objectionable Content