Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Audi TT Velgen

Wil je andere velgen maar heb je geen geld om gloednieuwe te bestellen? Dan kunnen 2de hands velgen de oplossing zijn. Deze zijn meestal een stuk goedkoper en geven jouw Audi TT toch een veranderde look. Oppervlakkige deuken of krassen zoals stoeprandschades kun je simpelweg zelf maken, zijn de deuken en krassen niet bijzonder groot, lang en diep is er niets aan de hand met de velgen. Heb wel aandacht voor de aansluitpunten. Van belang is dat deze in een nette staat zijn, en passend voor jouw Audi TT uiteraard. De steekmaat moet gelijk zijn aan de auto. Check welke maat bij jouw Audi hoort, dit kan je doen met behulp van het bouwjaar. Is het bouwjaar na 2003 dan is het bijvoorbeeld 112*5, en het model van voor 2003 kan 100*5 hebben. Komt jouw Audi TT uit 2003 dan kunnen beide maten mogelijk zijnkan het zo zijn dat je of de ene of andere maat hebt. Als je de passende steekmaat hebt zij de velgen waarschijnlijk passend voor jouw Audi TT. Waarschijnlijk omdat in het geval van heel erg grote velgen (twintig inch of hoger) je de auto zal wellicht moeten veranderen om de velgen passend te maken. Waar je ook op moet letten, zeker in het geval van de aankoop van 2dehands velgen zijn de banden (als je deze bij de velg aanschaft). Kijk goed naar de diepte van het profiel, meet dit altijd op. Is het bandenprofiel niet voldoende dan zul je gloed nieuwe banden moeten kopen voordat je gaat rijden met je nieuwe 2dehands velgen. Om het makkelijker te maken kan je ook 2de hands velgen kopen bij de specialist. Zo bespaar je geld ten opzichte van nieuwe velgen, maar heb je toch de vertrouwdheid van de speciaalzaak.

Zelf de velgen van je Audi TT verven is vaak niet zo’n goed idee. Tenzij je beschikt over hoogwaardige verfspuiten een een cabine maar dit is waarschijnlijk niet het geval. Verf is gevoelig, als er stof op de velg komt tijdens het verfproces dan zal je dit altijd blijven zien op de verf. Bij een professioneel bedrijf verven ze velgen in een cabine zodat er geen kans bestaat op vocht. Ook gebruikt men dan vaak een magnetische verf ,deze helpt bij een goede verdeling op de velg. Zelf de velgen van je Audi TT verven is buitengewoon lastig, voor een net resultaat raden we dit niet aan. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/TT Wil je toch je eigen velgen verven, doe dit dan in een afgesloten ruimte zonder stof met afzuiging en een masker. Spuit de verf vanaf een afstand op de velg, hoe groter de afstand hoe beter. Laat de nevel van de verf de velg verven en niet de verfstraal aan het begin van je verfspuiter, de nevel geeft het meest egale resultaat. De vraag is echter wel of je moet willen spuiten. Je kan namelijk ook nieuwe velgensets in diverse kleuren krijgen. Dat is net zo eenvoudig.

In de zomer, als er nooit sneeuw of hagel op de weg ligt zijn de keuze voor zomerbanden voor de Audi TT ideaal. Zomerbanden geven goede grip, en ook voor de portomonnee maken deze banden verschil. De auto rijdt zuiniger door het minder hoge profiel van de banden, hierdoor is de weerstand met de weg minder. Een 2e voordeel is dat de winterbanden minder vlot op gaan als je deze in de zomer onder de Audi TT vandaan haalt. In vergelijking met winterbanden zijn zomerbanden nooit wettelijk verplicht. Je kunt er dus voor kiezen om op je winterbanden te blijven rijden. Het is echter wel aan te raden om op zomerbanden te rijden in de zomer en winterbanden in de winter, zo gaan beide sets banden langer mee. Er zijn verschillende goede merken voor zomerbanden: Goodyear met de Efficientgrip Performance en Uniroyal met de Rainsport 3. Al deze zomerbanden zijn zeer geschikt voor de Audi TT en het grootste rijgenot en de beste grip. Zomerbanden kun je simpel om de velgen laten leggen bij een monteur, met de nodige moeite en bandenlepels bij de hand kun je dit ook zelf doen. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen zomerbanden met velgen te bestellen, zodat je slechts het wiel hoeft te verwisselen. Dit is gemakkelijk, scheelt een hoop tijd, maar kost wel een iets meer dan enkel de banden te verwisselen. Naast zomerbanden kun je ook kiezen voor 4seizoens banden. Vier seizoenen banden zijn speciale banden welke je in alle seizoenen kunt gebruikenen deze banden voldoen aan de verplichte winterbanden eis, welke sommige landen instellen bij het invallen van de winter.

Een kwalitatieve plaats om te zitten is van belang voor het rijgenot. Is een stoel comfortabel dan zal je fijner rijden in de auto dan wanneer de stoel niet fijn zit. Bij de Audi TT is een goede stoel natuurlijk ook erg belangrijk. Bij de Audi TT kun je vaak kiezen uit twee stoelmodellen, de standaard stoel en de sportstoel. Er zijn een aantal voordelen van een sportstoel ten aanzien van een standaard stoel. De voordelen van de sportstoel zijn een zijdelingse steun in de bochten, een stevige stoelvulling - die vermoeidheid tegen gaat - en de stoel geeft een meer ergonomische zithouding die de rug ontziet. Naast het soort stoel is ook de bekleding belangrijk voor het comfort. Vaak zijn er twee of drie soorten, leer, half-leer en stof. Ook een bekleding van stof is een mogelijkheid. Voor de meeste mensen zullen deze opties voldoende zijn. De stoelen van de Audi TT zijn dus van hoge kwaliteit. Wil je echter meer opties, je kan er dan voor kiezen de stoelen te vervangen door: volledig elektrisch instelbare stoelen, kuipstoelen en stoelen met stoelverwarming. Belangrijk voor het comfort is tevens het op juiste hoogte afstellen van de hoofdsteun en de gordel. Bij de Audi TT kun je beide simpel stellen door het indrukken van een knop (gordel) of twee knoppen (hoofdsteun). Het optimaal afstellen van de hoofdsteun en gordel zorgen naast comfort ook voor een grotere veiligheid tijden het rijden en bij een eventuele botsing.


Creation date: Jul 23, 2020 9:23pm     Last modified date: Jul 23, 2020 9:23pm   Last visit date: Oct 11, 2021 10:10pm
    Report Objectionable Content