Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Audi A5 Velgen

Kijk je uit naar velgen voor je nieuwe of gebruikte Audi A5 en vraag je je misschien af of je beter nieuwe of 2de hands velgen kunt kopen. Beide keuzes hebben zowel na als voordelen. We zetten deze op een rij. Voordelen zijn: Misschien wel het belangrijkste voordeel van nieuwe velgen is dat ze in onaangetaste staat verkeren op het moment van de aanschaf. Een ander voordeeltje is dat je garantie krijgt op productie- en fabrieksfouten. De voordelen van 2dehands velgen: Een ander belangrijk voordeel van tweede hands velgen is dat ze voordeliger zijn dan nieuwe velgen. Zeker als de velgen nog goed bruikbaar zijn kan het een goede zet zijn om minder uit te geven en toch mooie gloednieuwe velgen voor je Audi A5 aan te schaffen. Nadelen van gloednieuwe velgen: Er is maar een nadeel aan gloednieuwe velgen voor je Audi A5, het is niet goedkoop. Behalve de kosten zijn er geen nadelen te bedenken, de velg is gloednieuw, van uitstekende kwaliteit en zal er op en top uitzien. Nadelen tweedehands velgen: tweedehands velgen hebben sommige nadelen, de belangrijkste is mogelijk dat ze niet nieuw zijn. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/A5 Tweedehands velgen zien er vaak minder fraai uit, soms is er schade te zien op de velg of is er vervaging van kleur opgetreden. Een ander nadeel kan zijn dat je op een gebruikte velg meestal geen verkopersgarantie hebt. Ben je aan het aarzelen tussen een gloednieuwe en 2de hands velgenset, dan is het in de meeste gevallen beter een gloed nieuwe velg te bestellen. Buizinig je liever geld (vaak ten koste van de kwaliteit) dan is een 2de hands velg de slimmere optie.

Het materiaal waarvan de de meeste Audi A5 velgen vervaardigd zijn is lichtmetaal. Lichtmetaal heeft als extra voordeel dat het sterk is, maar daarnaast ook erg licht. Het materiaal lichtmetaal is een aluminium legering, een samenvoeging van aluminium met andere metaalsoorten. Vaak bestaat het uit een legering van staal, aluminium silicium, koper, mangaan en bijvoorbeeld magnesium. In uitzonderlijke gevallen is een velg voor het grootste deel uit magnesium gemaakt, vaker gebruikt men echter een mengsel. Velgen geheel uit staal zijn ook verkrijgbaar maar deze zijn zwaar en vaak minder ogenlijk. Lichtmetalen en aluminium basis velgen hebben een verfijnder uiterlijk en voeren de warmte beter af. Soms bepaalt een velg ook voor een deel hoe de auto rijdt. Een Audi A5 met lichtmetalen velgen kan beter rijden dan een zelfde auto met velgen van staal. Het gewicht is ook bepalend voor het brandstofverbruik, hoe lichter de velg hoe zuiniger de auto rijdt. Uiteraard is het gewicht van velgen ten opzichte van de auto niet heel groot. Tegenwoordig beschikken alleen de reservewielen stalen velg. De velg is is minder mooi en met een grootte hoeveelheid gaten probeert men het gewicht te verminderen. 

Het volledige productieproces van de Audi A5 is in de fabriek ongeveer 20 tot 36 uur. Dit is de gemiddelde productietijd van het hele proces. De exacte tijd is moeilijk te achterhalen, hoewel bekend is dat de productie van een A5 niet meer dan zesendertig uur duurt. In Japan bijvoorbeeld duurt de gemiddelde productie van een auto twaalf uur. Vergelijken met de Amerikanen is het best vlot, daar duurt het productieproces over het algemeen een stuk langer. Maar natuurlijk speelt ook de versie van de auto een rol. Een volledig uitgerust model zal er langer over doen dan een basis model echter is het verschil hiertussen niet erg groot. Zodra de auto van de band komt rollen dient deze ook nog rijklaar gemaakt te worden. De dealer maakt de auto meestal rijklaar. Het rijklaar maken is eigenlijk niets meer dan een kleine controle op de verlichting, de tank (niet lekken) en de werking van de elektrische apparaten. Ook kijkt men naar de remmen en of de auto start. Vaak rijden ze bij de dealer een klein stukje om te zien of alles werkt. Het rijklaar maken van de auto duurt gemiddeld 2 dagen, dit is meestal omdat de dealer het vaak druk heeft. Het daadwerkelijke proces duurt bijna nooit langer dan 15 minuten.

De verlichting van de auto is erg belangrijk bij het rijden in het donker. Volgens de wet mag licht wit of geel zijn. Niet erg veel keuze zul je misschien verwachten. Niets is echter minder waar, je normale voorlampen kun je gerust personaliseren met bijvoorbeeld Xenon verlichting voor je Audi A5. Deze verlichting heeft een groter bereik waardoor je in de avonden en nachten veel beter kunt zien op de weg. Gekleurde verlichting zijn echter niet toegestaan, maar de opties in de wetgeving zijn gevonden door o.a. Philips. Philips heeft tegenwoordig 'ColorVision' lampen voor de auto. De kleuren? Groen of geel en glauw en paars. Het licht werken op zo’n manier dat er een laagje is aangebracht die de verlichting in een andere kleur verandert maar in het centrum wit licht geeft. Volkomen legaal, je krijgt er ook een bewijs bij om aan te kunnen tonen aan de controleur dat je licht toegestaan is. Wil jij andere licht voor je Audi A5, dan is deze Philips oplossing de lamp om bijzondere koplampen te creëren zonder dat je niet toegestaan bezig bent. Je Audi A5 zal waarschijnlijk niet paars van kleur zijn, maar blauw of groen is mogelijk. Gebruik je hier de 'ColorVision' blauwe of groene lampen bij dan voorzie je in een prachtig geheel tussen lak en verlichting, je Audi A5 zal hierdoor zeker extra opvallen.


Creation date: Jul 23, 2020 9:23pm     Last modified date: Jul 23, 2020 9:23pm   Last visit date: Oct 11, 2021 10:10pm
    Report Objectionable Content