Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Audi A6 Velgen

Iedereen geeft zijn auto een schoonmaakbeurt. Of je dit nu zelf voor de deur doet of in een wasstraat maakt niet uit. Veel mensen maken hun auto geregeld goed schoon. Mensen vergeten echter vaak de velgen en zeker ook aandacht nodig hebben. Je kunt je velgen op meerdere manieren schoonmaken. Lichtmetalen velgen worden behandeld met een lak. Deze lak is meestal ook op de rest van de auto aangebracht. Daarom is het beter om deze velgen met warm water en een doek schoon te maken. Wat je niet op de auto gebruikt, kun je in dit geval ook beter niet voor de velgen gebruiken. Voor de wat hardnekkige vlekken kun je velgenshampoo of velgenwax gebruiken. Deze producten zijn speciaal gemaakt voor het schoonmaken van de velgen van een Audi A6. Controleer altijd in de gebruiksaanwijzing of jouw velgen hiermee behandeld kunnen worden. Als je je niet comfortabel voelt bij het reinigen van Audi A6 velgen, kun je dit altijd laten doen bij een garage. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/A6

Zodra er nieuwe banden onder de Audi A6 vervangen worden is het noodzakelijk de banden te balanceren. Dit gebeurt vrijwel altijd door het aanbrengen van velgenlood. De term velgenlood doet constateren dat er lood op de velg van de Audi A6 voorkomt. In werkelijkheid is dit reeds lang niet meer het geval. Mede om het milieu te behoeden is het lood tegenwoordig verwisseld met zink. De zinkdelen komen aan de binnenkant van de velg. Door het zuiver plaatsen van de zinkdelen krijgt de velg en dus ook de band een kleine voorkeur om een speciale kant op te leiden. Door het lichtjes bijsturen van de richting waarin de band gaat kan deze uitgelijnd worden. Het doel is ervoor zorg te dragen dat door middel van de geplaatste zinkdelen de auto perfect recht te laten gaan. Door het preventeren van sturing zal de auto vloeiender rijden, weining een bepaalde kant heen trekken en minder tegendruk beleven. Ook de veiligheid gaat bij een preciese uitlijning toenemen, op het ogenblik dat men om wat voor reden het stuur loslaat zal de auto niet ineens een bepaalde richting in rijden (links of rechts).

Je Audi A6 vinden met een bevroren slot in de ochtend is erg lastig. In de koude wintermaanden komen bevroren sloten regelmatig voor. Gelukkig is een bevroren slot maar een tijdelijk probleem. Controleer altijd even of alle sloten van de auto bevroren zijn. Als een van de sloten niet bevroren is, is dat de ingang tot je auto en kan je de motor starten. Door het starten van de motor warmt de auto op en zullen de sloten vanzelf ontdooien. Een andere optie is een slotontdooier. Deze komt in twee vormen, een spuitbus of een verwarmingselement. Met de spuitbus ontdooier spuit je direct op het slot. De vloeistof of gassen die worden vrijgelaten ontdooien het slotenbinnen enkele minuten zit je weer in je auto! Wat je ook kunt doen is je auto sleutel lichtjes verwarmen met een lucifer of aansteker. De sleutel hoeft niet gloeiend heet te zijn, door de warmte van de sleutel smelt het ijs in het slot. Ook kun je WD-40 op je sleutel spuiten en zo de gassen in het slot dringen, dit heeft een iets minder goede werking. De laatste tip is een plastic zak met heet water tegen het slot te houden. Je laat het water er niet in lopen. Door de warmte van de zak, smelt het ijs in het slot en kan je de auto weer open maken.

Het verwisselen van de banden van achter naar voor doet men omdat de voorbanden sneller afslijten dan de banden achter. Dit wordt veroorzaakt door de weerstand die de banden krijgen tijdens het rijden. De voorste banden sturen waardoor de weerstand groter is dan bij de achterbanden. De banden voor verslijten daarom meestal eerder dan de banden achter. De autobanden zet men meestal om zodra ze optisch versleten zijn om zo langdurig gebruik te kunnen maken van de banden. De banden achter, vaak minder versleten, nemen de positie voor over en zullen daar verder slijten terwijl de voorbanden achter minder slijten blijven. Of dit goed is? Het idee klinkt meestal voordelig. De banden gaan langer mee, echter het is vaak geen goed idee om dit te doen. Zodra de autobanden slijtage vertonen is het veiliger deze te vernieuwen. Het verplaatsen brengt het gevaar met zich mee dat men minder goed let op de slijtage van de banden achter bij de auto. Op het moment dat de voorwielen (eerst achterwielen) versleten genoeg zijn dat het opvalt is de staat van de achtste banden vaak al dermate slecht dat het niet meer veilig is. Wij adviseren bij slijtage de banden gelijk te vervangen. Zijn alleen de voorwielen aan vervanging toe vernieuw deze dan, een klapband achter is minder gevaarlijk als een klapband voor maar dit neemt niet weg dat het klappen van een band altijd grote gevaren met zich meebrengt.


Creation date: Jul 23, 2020 9:24pm     Last modified date: Jul 23, 2020 9:24pm   Last visit date: Oct 3, 2021 8:57am
    Report Objectionable Content