Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Tippek Tápláló Életmód



 

A jó szokások az egészséges, hosszan tartó élet kulcsa. Ezek közé tartozik a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás és az elegendő alvás.

 

Tárolja a gyümölcsöket, zöldségeket, zsírszegény tejtermékeket és teljes értékű tejtermékeket gabonafélék a kamrában. Kerülje a zsíros ételeket, cukros italokat, gyorsételeket és más egészségtelen falatokat.

 

1. Egyen egyensúlyba az étrendet

Létfontosságú az egészséges táplálkozási szokások kialakítása. A kiegyensúlyozott étrend alacsony telített zsírtartalmú, magas rosttartalmú, és mérsékelt mennyiségű szénhidrátot és fehérjét tartalmaz. Kiegyensúlyozott az étrendnek alacsony telített zsírtartalmúnak, magas rosttartalmúnak és hozzáadott cukor- vagy sómentesnek kell lennie. Minden nap próbáljon meg legalább öt adag (friss vagy fagyasztott) sokféle gyümölcsöt és zöldséget tartalmazni. Válassz sovány húsokat és halakat, valamint alacsony zsírtartalmú tejtermékeket. Vaj, disznózsír vagy ghí helyett válasszon növényi olajokat vagy kenhető termékeket, és főzzön telítetlen zsírok felhasználásával. Ha hasznos forrás about általános egészség, nézz be ide.

 

2. Gyakorolj rendszeresen

A rendszeres testmozgás segíthet fittnek és egészségesnek maradni az életkor előrehaladtával. A rendszeres testmozgás csökkentheti a hosszú távú betegségek, például a szélütés, a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A fizikai aktivitás javíthatja a hangulatot, az alvást és az önbecsülést, valamint az energiaszintet is.

 

Az egészséges életmód érdekében ez fontos, hogy kis változtatásokat hajtson végre az étrendjén és a rutinján. A napi rutin apró változtatásai olyan szokásokká válhatnak, amelyek egész életed során elősegítik a jólétet. Ha olyan tevékenységeket talál, amelyeket élvez, az segít megőrizni új szokásait. idő. Például, ha olyan helyen végez edzést, amelyet pihentetőnek vagy energizálónak talál, az segíthet a motivációban.

 

3. Aludj eleget

Az alvás az egészséges életmód egyik legfontosabb része. A jó alvás javítja a hangulatot, az immunrendszert, a memóriát és még energiaszint. Gyenge vagy az elégtelen alvás szívbetegséghez, depresszióhoz és más egészségügyi problémákhoz vezethet.

 

Felnőtteknek hét és nyolc órát kell aludniuk éjszakánként. következetes alvási és ébrenléti ütemterv.

 

Az alvás javításának más módjai közé tartozik a fény és a hang korlátozása, a koffein kerülése, a lefekvés előtti testmozgás, vagy egy kis étkezés lefekvés előtt. Konzultáljon orvosával, hogy megállapítsa, van-e kezelendő probléma.

 

4. Igyál vizet

A vízben az a legjobb, hogy teljesen ingyenes. Vigyázzon a hozzáadott cukrot tartalmazó italokra, különösen azokra, amelyek magas kalóriaszám. Az ízesített italokban (Mio, Crystal Light stb.) található nagy intenzitású édesség szintén megzavarhatja édességreceptorainkat, és túlevéshez vezethet.

 

A legtöbb egészséges ember számára napi 8 pohár folyadék fogyasztása javasolt. További iható folyadékok közé tartozik a koffeinmentes vagy koffeinmentes tea, az alacsony zsírtartalmú tej és a 100%-os gyümölcslé. Igyon egy pohár vizet minden étkezés előtt és a nap folyamán. Ez egy nagyszerű módja a kiszáradás elkerülésének. A kiszáradás fejfájáshoz, fáradtsághoz és legyengült immunrendszerhez vezethet. A gyümölcsök és zöldségek vízben gazdagok.

 

5. Hagyja abba a dohányzást

A dohányzást kerülni kell. A dohányzás tüdőbetegséget, sőt rákot is okozhat. Ezenkívül rossz leheletet és rossz leheletet is okoz. foltos fogak. A dohányzás ráadásul megnehezíti a helyzetet egy személy edzeni, mert nehézkes a légszomja, és hajlamosabb a köhögésre és a zihálásra.

 

Szerencsére lehetséges leszokni a dohányzásról. A dohányzásról való leszokás kulcsa az, hogy a káros magatartásformákat lassan felváltsa egészségesekkel. Ha stresszesnek vagy unatkozik, inkább sétáljon vagy meditáljon. Rághat rágógumit, vagy ehet ropogós falatokat, például sárgarépát, uborkát, zellert vagy diót. Megpróbálhat könyvet olvasni vagy naplóba írni, hogy elvonja a figyelmét a vágyról.

 


Creation date: Jun 18, 2023 6:51pm     Last modified date: Jun 18, 2023 6:51pm   Last visit date: May 5, 2024 7:57am
    Report Objectionable Content