Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting Wheelpoint NL's Shares (account name: wptesla3)
 
Select a Color
   
 
2dehands velgen Tesla Model 3

Wil je andere velgen maar heb je geen geld om gloednieuwe te aanschaffen? Dan kunnen tweede hands velgen de oplossing zijn. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en geven jouw Tesla Model 3 toch een nieuwe look. Oppervlakkige beschadigingen zoals stoeprandschades kun je simpelweg zelf maken, zijn de krassen en deuken niet bijzonder groot, lang en diep is er niets mis met de velgen. Heb wel aandacht voor de aansluitpunten. Van belang is dat deze in een voldoende staat zijn, en passend voor jouw Tesla Model 3 natuurlijk. De steekmaat moet gelijk zijn aan de auto. Check welke maat bij jouw Tesla van toepassing is, dit kan je doen aan de hand van het bouwjaar. Is het bouwjaar na 2003 dan is het bijvoorbeeld 112*5, en het model van voor 2003 kan 100*5 hebben. Komt jouw Tesla Model 3 uit 2003 dan kunnen beide maten mogelijk zijnkan het zo zijn dat je of de ene of andere maat hebt. Als je de juiste steekmaat hebt kun je de velgen waarschijnlijk gebruiken voor jouw Tesla Model 3. Waarschijnlijk omdat in het geval van heel erg grote velgen (20" of hoger) je de auto zal wellicht moeten aanpassen om de velgen passend te maken. Waar je ook naar moet kijken, zeker in het geval van de aankoop van 2de hands velgen zijn de banden (als je deze bij de velg aanschaft). Kijk goed naar de diepte van het profiel, controleer dit altijd. Is het profiel matig dan zul je gloednieuwe banden moeten bestellen voordat je gaat rijden met je gloed nieuwe tweedehands velgen. Om het veiliger te maken kan je ook tweedehands velgen kopen bij de speciaalzaak. Zo houd je geld over ten opzichte van nieuwe velgen, maar heb je toch de zekerheid van een professional.

Je bent opzoek naar velgen voor je nieuwe of gebruikte Tesla Model 3 en ben je aan het denken of je beter gloednieuwe of 2dehands velgen kunt aanschaffen. Alletwee de opties kenne zowel voordelen als nadelen. We zetten deze even voor je op rij. De voordelen: Misschien wel het grootste voordeel van gloednieuwe velgen is dat ze in onaangetaste staat zijn op het moment van de aanschaf. Een ander groot voordeel is dat je fabrieksgarantie geniet op productiefouten. De voordelen van 2dehands velgen: Het grote voordeel van 2dehands velgen is dat ze voordeliger zijn dan nieuwe velgen. Zeker als de velgen in goede staat verkeren kan het een goede zet zijn om geld te besparen en desondanks mooie nieuwe velgen voor je Tesla Model 3 te kopen. Nadelen van spiksplinternieuwe velgen: Er is maar een bekend nadeel aan nieuwe velgen kopen voor je Tesla Model 3, het is duur. Naast de prijs zijn er geen nadelen te vinden, de velg is nieuw, van goede kwaliteit en zal er op en top uitzien. De nadelen van tweedehands velgen: gebruikte velgen hebben enkele nadelen, de voornamste is uiteraard dat ze niet nieuw zijn. Gebruikte velgen zien er vaak minder fraai uit, soms is er schade te zien op de velg of is er verkleuring opgetreden. Wat ook een nadeel is dat je op een tweede hands velg vrijwel nooit fabrieksgarantie hebt. Ben je aan het aarzelen tussen een spiksplinter nieuwe en tweede hands velg, dan is het in de meeste gevallen beter een gloednieuwe velg te kopen. Buizinig je liever geld (vaak ten koste van de kwaliteit) dan is een gebruikte velg de betere keuze.

Wil je een 2de hands Tesla Model 3 te kopen dan zijn er enkele zaken waar je goed op moet letten. De belangrijkste zijn de de remblokken en kilometerstand, de steunbalken onder de auto, schade aan de lak, de motor en de remmen. Belangrijk aan de kilometerstand is dat die je een idee kan geven van hoeveel ermee gereden is. Een hogere stand resulteert een lagere waarde van de auto, een auto stoper er een keer mee . En een hoge kilometerstand kan aangeven dat de auto in haar laatste levensjaren zit. Vraag het keuringsboekje bij de aanschaf, is het boekje er niet, dan doe je er verstandig aan de auto te laten. Bij elke APK keuring staat de kilometerstand van de auto op dat moment. Kijk naar het kilometerverschil tussen de laatste drie APK's om zo te kunnen inschatten hoeveel kilometer er nu op de teller zou moeten staan. Klopt dit niet of staat er zelfs minder op dan bij de vorige keuring dan is er misschien mee gesjoemeld. Bekijk de Tesla Model 3 ook goed op schade aan de lak. Schade aan de lak welke serieus is kan aantonen dat er mogelijk onderliggende schade is. Controleer ook altijd, desnoods door middel van een spiegel, de balken onder de auto. Zit hier roest op, dan is het aanschaffen van deze auto mogelijk geen goed idee. Ook als je lasnaden ziet of deuken dan kan je beter op zoek naar een andere auto, schade aan deze balken betekent meestal dat de auto erg heeft gehad. Ga altijd een stuk rijden in de Tesla Model 3 voordat je deze koopt. Doe dit met de radio uit en de ramen open. Luister naar het geluid van de auto tijdens het optrekken en remmen. Hoor je een piep dan zijn de remblokken waarschijnlijk op en getik kan een motorprobleem zijn. Hoor je tijdens de proefrit vooral in de bochten tikken dan zijn de lagers van de wielen einde oefening. Als de motor opvallend klinkt is dit geen goed teken. Start de motor niet meteen? https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/tesla/model-3 Dan is de accu misschien niet goed. En blijft de motor stabiel stationair draaien? Dat zijn allemaal goed te controleren punten om op te letten.

In de bergen rijden vraagt ervaring, hoe lang je ook al rijdt. Er zijn verschillende dingen wat je in acht moet nemen als je dit avontuur aangaat. Om te voorkomen dat je straks met problemen langs de weg staat met een oververhitte motor of kapotte remschijven hebben wij hier wat tips op een rijtje: Gebruik een lage versnelling. Met een hoge versnelling een berg op rijden is niet goed voor je Tesla Model 3. De motor wordt hierdoor zwaarder belast en raakt sneller oververhit. Van buitenaf kun je vaak al horen welke motoren te hard moeten werken. Rijdt dus niet de berg op in de hoogste versnelling. Rijd bij het naar beneden gaan op dezelfde versnelling als toen je opreed. Door de lage versnelling remt de auto op de motor en voorkom je dat de remmen oververhit raken van de Tesla Model 3. Dit is levensgevaarlijk, want als je remmen oververhit zijn kan dat ervoor zorgen dat je helemaal niet meer kan remmen. Zorg dat alles aan je Tesla Model 3 grondig is nagekeken en bijgevuld is voordat je de berg reis maakt. Alles goed plannen en voorbereiden is belangrijk en helpt mee aan een fijne en veilig tour.


Creation date: Jan 31, 2021 7:08am     Last modified date: Jan 31, 2021 7:08am   Last visit date: Apr 7, 2021 2:02pm
    Report Objectionable Content