Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting Wheelpoint NL's Shares (account name: wpvolvov60)
 
Select a Color
   
 
Wil je tweede hands velgen voor je Volvo V60?

Wil je andere velgen maar heb je geen zin om gloed nieuwe te bestellen? Dan kunnen tweedehands velgen de goed oplossing zijn. Deze zijn vaak een stuk voordeliger en geven jouw Volvo V60 toch een nieuwe look. Oppervlakkige krassen of deuken zoals stoeprandschades kun je simpel zelf maken, zijn de krassen en deuken niet bijzonder groot, lang en diep is er niets aan de hand met de velgen. Let wel goed op de aansluitpunten. Belangrijk is dat deze in een nette staat zijn, en passend voor jouw Volvo V60 natuurlijk. De steekmaat moet gelijk zijn aan de auto. Check welke maat bij jouw Volvo past, dit kan je doen met behulp van het bouwjaar. Is het bouwjaar na 2003 dan is het bijvoorbeeld 112*5, en het model van voor 2003 kan 100*5 hebben. Komt jouw Volvo V60 uit 2003 dan kunnen beide maten mogelijk zijnkan het zo zijn dat je of de ene of andere maat hebt. Als je de passende steekmaat hebt zij de velgen waarschijnlijk passend voor jouw Volvo V60. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/volvo/v60/ Waarschijnlijk omdat in het geval van heel erg grote velgen (20" of hoger) je de auto zal misschien moeten veranderen om de velgen passend te maken. Waar je ook op moet letten, zeker in het geval van de aankoop van 2dehands velgen zijn de banden (als je deze bij de velg koopt). Kijk goed naar de diepte van het profiel, meet dit altijd op. Is het bandenprofiel matig dan zul je nieuwe banden moeten kopen voordat je gaat rijden met je nieuwe 2dehands velgen. Om het makkelijker te maken kan je ook gebruikte velgen kopen bij de specialist. Zo bespaar je geld ten opzichte van nieuwe velgen, maar heb je toch de zekerheid van de speciaalzaak.

Zullen zwarte velgen mooi zijn op je Volvo V60? Over smaak valt maar natuurlijk niet te twisten, wat voor de een prachtig is hoeft voor een ander niet prachtig te zijn. Maar natuurlijk zijn er wel een paar richtlijnen waar je naar kunt kijken om te beslissen of zwarte velgen een goede keus zijn voor jouw Volvo V60. Let bij je overweging op de kleur van de auto. Een zwarte auto met zwarte velgen, mits deze in exact dezelfde tint zwart gekleurd zijn, kan erg mooi zijn. Ook bij een witte Volvo V60 zal een zwarte velg er goed uitzien. Zwart en wit geven veel contrast wat deze combinatie altijd mooi laat lijken. Heb je een rode Volvo V60 dan zal over het algemeen een lichtere kleur velg het beter doen, net als bij een gele auto. Bij alle overige kleuren is het een kwestie van smaak. Lichte kleuren zullen het echter beter doen met een zwarte velg. De uitzondering is een zwarte auto. Wil je echter zeker zijn van een prachtige combinatie, beperk je dan tot enkel een kijk dan vooraf op het internet hoe de door jouw gekozen kleuren velgen bij de specifieke kleuren autos staan.

Het tunen van de auto/motor houd in dat je de instellingen in de boordcomputer van de Volvo V60 verandert. Het doel is de waarde op te rekken naar het maximaal haalbare om zo te zorgen dat de Volvo V60 sneller kan rijden. Dit heet chiptuning, het aanpassen van de chip. Motor tuning is het veranderen van de motor van een auto om deze sneller te maken. Motor tuning is dus iets anders dan chiptuning. Meestal maken mensen echter alleen gebruik van chiptuning en noemen ze dit soms onterecht motortuning. Aan de motor zelf verandert immers niets. Je kunt het laten doen door een autogarage. Officieel moet de auto opnieuw gekeurd worden. De keuring moet plaatsvinden bij het keuringsstation van de RDW in Lelystad en zal tussen de een aantal honderden tot duizenden € kosten. De auto dient gekeurd te worden als een van buiten Europa geïmporteerde auto dit is dus een vrij prijzige onderneming. De meeste mensen kiezen ervoor om dit niet te doen en rijden dus feitelijk verboden rond. In Duitsland echter is het wel volledig toegestaan, wanneer je daar een Volvo V60 koopt die motor- of chiptuning heeft ondergaan en haal je deze auto vervolgens naar Nederland dan is het legaal in de auto te rijden als de auto de check doorstaat. Deze keuring is echter minder uitgebreid dan de keuring voor van 'buiten-Europa' ingevoerde auto's en de kans is aannemelijk dat de auto de keuring doorstaat.

De binnenkant van de auto kan ook goed vies worden. Elke keer dat er iemand in jouw auto gaat zitten, laat die iets achter. De kinderen worden opgehaald van een festival, de zakken kattengrind lekken korrels, alles laat vuil achter. Dit moet regelmatig worden schoongemaakt om de kwaliteit van het interieur van de Volvo V60 te onderhouden. Hier zijn een aantal makkelijke tips voor het reinigen van jouw interieur. Klop de matten in de auto altijd als eerste uit. In de vloermatten gaat veel stof en vuil zitten. Naast het uitkloppen van de matten moet je deze ook grondig stofzuigen, hiermee zorg je dat al het achtergebleven vuil ook wordt verwijderd. Voor een extra reiniging kun je de matten na het stofzuigen in een mattenreiniger plaatsen. Deze hebben ze vaak bij tankstations met een wat meer uitgebreide schoonmaak gedeelte. De matten worden hier gewassen en gedroogd. Gebruik een vochtige voor al het glas- en plasticwerk van de auto. Een zachte doek voorkomt kleine krassen bij het schoonmaken. Gebruik altijd een normale stofzuiger in plaats van een kruimeldief. De kleine stofzuigers mogen erg handig zijn maar hebben niet voldoende zuigkracht voor het reinigen van een auto.


Creation date: Feb 3, 2021 6:03am     Last modified date: Feb 3, 2021 6:03am   Last visit date: Apr 7, 2021 12:38pm
    Report Objectionable Content