Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting Wheelpoint NL's Shares (account name: wpaudirs6)
 
Select a Color
   
 
Het repareren van deuken aan je Audi RS6 velg

Deuken aan velgen komt helaas af ten toe voor. De meest voorkomende deuken is de zogenaamde 'stoeprandschade', dat is schade ontstaan door het raken van de stoeprand. Stoeprandschade uit zich vaak in kleine krassen en/of krassen op de velg. Deze soort schade kun je meestal simpel zelf maken. Wat hier vaak voor gebruikt wordt zijn tape, schuurpapier, velgenreiniger, doek, stoffer, aluminium plamuur, spateltje, transparante lak, warmtelamp, primer en velgenspray. In het begin maak je de velg van de Audi RS6 goed schoon met behulp van de doek en velgenreiniger. Gebruik nu schuurpapier om de krassen op te schuren. Eerst gebruik je het korrel 400 papier, daarna het korrel 800 papier en daarna het papier met korrel 1000. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/rs-6 Maak de velg nu schoon met een stoffer. De velg is nu goed schoon. Je kan nu aan de slag gaan met de spatel en het aluminium plamuur. Vul de deuken en krassen op, zorg met behulp van de spatel voor een gladde afwerking en laat het volledig droog worden onder een warmtelamp. De lamp plaats je op ongeveer een m afstand. Na 10 minuten schuur je de velg op met papier korrel 1000. Stof de velg weer af met de stoffer en plak de band af met plakband. Spuit de velg in met de primer, let er op dat je de logo's van de velg eraf haalt. Zodra de primer gedroogd is spuit je de velg in met de velgenspray. Is de velgenspray droog dan spuit je de velg in met doorzichtige lak. Nadat de lak droog is, plaats dan de logo's terug en je Audi RS6 is weer zo goed als nieuw.

Het laten glimmen van de velgen van de Audi RS6 is uiteraard prachtig. Hoe je de velgen laat glanzen? Goed schoonhouden is het belangrijkste. Reinig je velgen geregeld met een daarvoor bestemde velgenreiniger. Zijn je velgen compleet schoon dat kan je ze gaan insmeren met een wax. De wax zal je velgen extra laten glinsteren. Natuurlijk kan je de velgen ook laten glanzen door het wederom aanbrengen van de doorzichtige laklaag. De velgen kan je hiervoor licht opschuren (schuurpapier met een korrel van duizend) en gebruiker een primer om de velgen in te spuiten. Als deze droog is spuit je de velgen in met lax (kleur) en na het drogen weer met de doorzichtige lak. De velg glimt weer als nieuw. Wil je niet opnieuw lakken, dan kan het helpen de velgen schoon te maken met een elektrische accutol. Poets hiermee de velgen goed op en gebruik de tol daarna om de wax aan te brengen. Hoe schoner de velg, hoe beter de velgenwax de glans zal verhogen. Bij gelakte velgen kan ook het aanbrengen van enkel een polish helpen de glans terug te krijgen. Bij ongelakte aluminium velgen dan kan je deze met daarvoor bestemde polijst behandelen en zo weer laten glimmen. Gebruik nooit polijst op gelakte velgen, met polijsten schuur je een heel dun laagje van de velg af, waardoor polijsten de verf zal beschadigen. Zijn je velgen van Chroom dan kun je een speciale chroompolijst gebruiken om de velgen weer te laten glimmen. Heb je stalen velgen gebruik dan een schuurvlies met een korrel 2000 om de velgen wederom te laten glanzen.

Je hebt een mooie Audi RS6 maar de kleur, die wil je toch wel graag anders. Je kan er voor kiezen om de auto te laten spuiten of te wrappen. Bij wrappen krijgt je auto een dunne laag vinylfolie welke de kleur zal doen veranderen. Vinylfolie is te verkrijgen in elke denkbare kleur en kan een goedkopere oplossing zijn dan het laten spuiten van de auto. Het laten spuiten is vaak wel mooier dan wrappen. Een nadeel is dat spuiten permanent is en en bij wrappen je de vinyl weer kan weghalen mocht je op je spiksplinter nieuwe kleur zijn uitgekeken. In beide gevallen is het belangrijk dat je de kleurverandering laat opnemen bij het RDW in het kentekenbewijs. Het veranderen van de kleur van de auto mag, maar melden is verplicht. Dit in verband met boetes, en vindbaarheid van de auto. De kleur in combinatie met het kenteken zijn de vingerafdruk van de auto. Wanneer je de kleur niet doorgeeft zal je waarschijnlijk door de politie aangehouden worden omdat deze ziet dat je kleur niet klopt. De auto kan gestolen zijn of misschien het kenteken en dus zetten ze je aan de kant. Vermeld een wijziging van kleur dan ook altijd zodra je deze toegepast hebt. Kiezen tussen spuiten en wrappen is vaak een kwestie van geld, bijna iedereen zal spuiten mooier vinden. Wrappen is goedkoper en de kwaliteit is minder sterk. Heb je er het geld voor, kies dan voor spuiten. De lak zal prachtig zijn, sterker in vergelijking met vinyl en de kans op loslaten is erg klein. Kies je voor vinylwrappen, denk er dan om dat het vinyl los kan laten, kan gaan bubbelen bij hete temperaturen, simpel kan beschadigen (krassen) en dat sommige schoonmaakmiddelen het vinyl zullen beschadigen.

Bij het parkeren met een Audi RS6 zijn er enkele aandachtspunten. Maar natuurlijk is het 1e waar je op moet letten de beschikbare ruimte welke je hebt om de auto te parkeren. Past de auto in de parkeerplek en kan ik na het parkeren nog uitstappen? Let hierbij op eventuele paaltjes langs de weg welke de deur openen in de weg kunnen staan. Ook de richting waarin je parkeert is belangrijk . Veel mensen proberen vooruit in te parkeren omdat ze van mening zijn dat dit simpeler gaat, vaak is achteruit parkeren echter een stuk eenvoudiger. Achteruit parkeren is met een Audi RS6 ook een aanrader. Zodra je achteruit inparkeert heb je meer zicht op de weg zodra je weer de weg op gaat, dat is veiliger. Ook kun je met achteruit inparkeren gemakkelijker indraaien wat het parkeren makkelijker maakt. Bij het parkeren is het van belang goed je spiegels te gebruiken. Kijk in beide zijspiegels om jezelf ervan te verzekeren dat je niets raakt, gebruik ook de achteruitrijspiegel of draai je hoofd en kijk door de achterruit. Waar je ook goed op moet letten bij het parkeren met een Audi RS6 is dat je de afstand tot de andere auto's moet berekenen. Je kan niet precies de voor- of achterkant van de auto zien, soms helpt het om in de reflectie te kijken in bijvoorbeeld een raam of andere auto om zo te zien hoeveel ruimte je nog hebt.


Creation date: Jan 1, 2021 9:11am     Last modified date: Jan 1, 2021 9:11am   Last visit date: Apr 29, 2021 7:31am
    Report Objectionable Content