Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Jak Na Hovězí Guláš
hovězí recept

 

Existuje několik způsobů, jak vyrobit gulas recept. Pokrm lze připravit podle sebe přidáním koření nebo jíšky. Zde je několik příkladů. Můžete také vyzkoušet rakouskou verzi, jako je Wiener Saftgulasch nebo maďarskou.

 

Maďarský guláš

Maďarský hovězí guláš je pikantní guláš s hovězím masem, rajčatovým protlakem, nakrájenou zeleninou, paprikou a rajčatovým protlakem. Maso by se mělo dusit na mírném ohni asi hodinu, občas promíchejte, dokud nezměkne. Přidá se omáčka k hovězímu masu, které lze použít s nudlemi.

 

Hovězí guláš se tradičně vyrábí v holandské peci. Dušené maso můžete připravit den předem a ohřát ho těsně před podáváním. Nejlépe se podává s křupavým chlebem. Pro ​​zvýraznění chuti lze přidat kmín.

 

Můžete přidat různé druhy zeleniny, aby bylo jídlo přitažlivější. Červená paprika, kterou Severoameričané označované jako capsicum, jsou jednou z populárních variant. Tyto papriky změknou rychleji než mrkev. Další dvě oblíbené možnosti jsou celer a pastinák. Pokud nechcete olej, můžete ho nahradit sádlem.

 

Rakouský Wiener Saftgulasch

 

Rakouský saftgulasch je jídlo, o kterém jste pravděpodobně slyšeli a chcete se naučit, jak ho vyrobit doma. Toto jídlo se tradičně podává s houskovým knedlíkem a je známo, že je to lék na kocovinu.

 

Rakouský Wiener Saftgulassch lze popsat jako variaci maďarského gulas recept. Je vyrobeno z libového hovězího masa nakrájeného na kostičky s hustou omáčkou. Zatímco originál je pokrm původem z Maďarska, rakouská verze má svou osobitou chuť. Omáčka je obvykle vyrobena z hovězí kližky a někdy je ochucena octem. Do omáčky je také zahrnuta maďarská paprika .

 

 

Rakušané často rádi pijí kávu společně. A šálek kávy je sdílen s přáteli nebo sousedy, kteří jsou často zváni na párty. Tato tradice je velmi podobná tradici britského odpoledního čaje, ale často se vyskytuje mimo domov. Rakušané si také vychutnají šálek kávy v kavárně.

 

Rakouské Gulyas, Paprikas krumpli

 

Gulyas, neboli guláš, je tradiční maďarský guláš. Jeho název je odvozen z toho, že jeho původ vyráběli pastevci. Maďarští pastevci používali ve středověku každou část zvířete k přípravě guláše. Paprika, koření je hlavní složka. Tato vydatná polévka se hodí k domácím těstovinám.

 

Gulyas tradičně vyráběli chovatelé dobytka pro svá dobytek. Gulyas chutná nejlépe, když je vyroben z papriky, cibule nebo vepřové sádlo. Tyto tři ingredience tvoří Nejsvětější Trojice v dušených masech.

 

K přípravě pokrmu budete potřebovat mletou papriku. Je pravděpodobné, že toto koření bylo do Maďarska přivezeno za osmanské nadvlády. Jeho popularita vzrostla během 19. století. To byla pálivá a kořeněná před dvacátými léty, kdy ji segedínský šlechtitel zjistil, že by mohla být sladká. Tato nová odrůda je nyní známá pod názvem "noblesweet paprika." Je mírně štiplavá a má charakteristickou jasně červenou barvu.

 


Creation date: Nov 16, 2022 10:33pm     Last modified date: Nov 16, 2022 10:33pm   Last visit date: May 2, 2024 1:32pm
    Report Objectionable Content