Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Pet Načina Za Poboljšanje Ukupnog Zdravlja I Fitnesa



vellness

 

Možda to ne shvatate, ali izbori koje pravite svakog dana kao što je preskakanje doručka ili nedovoljno pijenje vode mogu uticati na vaše celokupno zdravlje. Ove jednostavne odluke ne menjaju život, ali bi mogle da vas spreče da dostignete svoj idealan fitnes nivo. Evo 5 načina da povećate svoje celokupno zdravlje i kondiciju.

 

1. Doručak

Siguran sam da su svi bar jednom čuli: "Doručak je najvažniji obrok u danu", ali koliko njih zapravo zna razloge zašto je doručak izuzetno koristan za celokupno zdravlje osobe? Dokazano je da jedenje nutritivno bogate hrane ujutru poboljšava koncentraciju, snižava nivo holesterola i povećava fizičku izdržljivost. Zdrav jutarnji obrok može da pojača metabolizam, koji će pomoći u održavanju i kontroli težine. Zdrav doručak će vas sprečiti da kasnije ujutru postanete gladni, što može dovesti do nezdravih grickalica i prazne potrošnje kalorija. možete dobiti više informacija o Artro Activ Srbija, gledanjem naš sajt.

 

2. Pametno grickanje

Grickanje nije uvek loše, ali zavisi od toga šta jedete. Dopunjavanje goriva sa parčetom voća, ili šaka badema može biti odličan način za povećanje unosa hranljivih materija. Uobičajeno je da osetite pad sredine dana. Jedenje visokoproteinske ili vlaknaste užine pomoći će u održavanju nivoa energije i sprečiti drastično variranje nivoa krvi, što može izazvati umor. Jedenje više zdrave hrane može smanjiti verovatnoću konzumiranja nezdravih namirnica.

 

3. znoje

 

razvoj znoj prima u duša pumpanje gura krv koja značajno moći proširiti kod duša i povećati pluća sposobnost. Znojenje asistencija regulisati telo nivo temperature tokom treninga. Bez znojenja fizičko telo moglo bi biti moguće pregrejati. uvek održavati neuvlaženo tokom vežba je kritično za uvek održavanje svakog od telesnog sistema funkcionalnosti funkcionisanje korektno. Znojenje je jedan od mehanizama koje fizičko telo može da podrži samo po sebi zdravo. Kada narodnosti dožive groznicu, sistem tela reaguje putem znojenja eliminisanje toga. Also uzrok znojenje značajno je ono što rešava vaš telesni sistem za pokretanje otrovi. Znojenje ima perspektivu za očuvanje vaše kože vrlo čisto putem čišćenje vaših pora od otrova koje akumuliraju svakodnevno.

 

4. Obojite tanjir

Važno je da postoji raznolikost u onome što jedete. Ne biste želeli da vam cela ploča bude zelena. Iako su brokoli, tikvice i spanać zdrava hrana, oni ne bi trebali biti jedini. Pitanje " Da li je vaša ishrana uravnotežena?"to je dobar podsetnik. Uravnotežena ploča će biti svetla.

 

5. ostanite hidrirani

Tečnosti su potrebne telu za održavanje funkcija organa, energije i varenja. Voda pre jela ne samo da pomaže u suzbijanju apetita, na ovaj način je manje verovatno da ćete prejedati, ali ćete i dalje održavati probavni sistem.Važno je piti vodu pre obroka. Ne samo da će vam pomoći da se osećate sito, već će vam pomoći da održite probavni trakt u dobrom radnom stanju. Posebno je važno napuniti tečnost nakon treninga tokom kojeg ste se jako znojili. U odsustvu tečnosti za nadoknadu izgubljenih tečnosti, može doći do dehidracije. To može dovesti do toplotnog udara i toplotne iscrpljenosti.

 


Creation date: Jun 17, 2023 9:28pm     Last modified date: Jun 17, 2023 9:28pm   Last visit date: Apr 28, 2024 12:01am
1 / 20 comments
Oct 17, 2023  ( 1 comment )  
10/17/2023
10:24pm
Grey Fendy (greyfendy): edited 10/23/2023 12:34am

Никада нисам мислио да ћу добро зарадити на интернету, али модерни kladionice u Crnoj gori пружа заиста добре услове за боље и сигурно клађење на спорт. По мом мишљењу, спортско клађење је стабилнији извор прихода. Осим тога, не морате да будете спортски стручњак да би ваше опкладе биле успешне.

    Report Objectionable Content