Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Proč je důležité mít slovníky?
cizí slova

 

Cizí jazyk jazykový slovník může být cenným nástrojem jak pro rodilé mluvčí, tak pro studenty cizích jazyků. Tento článek přezkoumá mnoho typů cizojazyčných slovníků a nabídne některé návrhy založené na aktuálním výzkumu týkajícím se jazyka learning.

 

Pro ​​studenty a mluvčí cizích jazyků je cizojazyčný slovník nezbytný. Zde diskutujeme o různých typech dostupných cizojazyčných slovníků a nabízíme některá doporučení založená na současném výzkumu o studiu jazyků ohledně druhů slovníků, které fungují nejlépe.

 

Pojďme se podívat některé z různých typů a pomohou vám vybrat si, který z nich budete používat během studia. Slovník lze použít k nalezení významu slov, která neznáte. Existuje však mnoho různých typů slovník cizích slov, takže který z nich byste měli použít?

 

Podívejme se na různé typy dostupných slovníků, které vám pomohou vybrat, který z nich bude pro vaše studium nejužitečnější.

 

Slovník je nezbytným nástrojem pro studenty studující na univerzitách. Slovník vám pomůže lépe porozumět předmětu, zlepšit komunikaci a zvyšte své hodnocení tím, že budete používat správná slova.

 

 

 

 

Nicméně ne všechny slovník cizích slov seznam. Pokud nerozumíte tomu, jak správně používat slovník, mohlo by vás naučit nesprávný význam slova a ztížit vám získání dobré známky.

Dvojjazyčný slovník

Dvojjazyčný slovník je takový, který obsahuje slovo, které hledáte ve vašem rodném jazyce. Dvojjazyčný slovník obvykle obsahuje jen malé množství informací o slově, které hledáte, ale je snadné mu porozumět, protože je napsán ve vašem rodném jazyce.

 

Jednojazyčný slovník

 

Jednojazyčný slovník lze psát pouze v angličtině. Jednojazyčný slovník obsahuje mnoho informací o každém slovu v angličtině. Tyto slovníky obsahují také mnoho informací o gramatice jako výslovnost. Jednojazyčné slovníky mohou být někdy matoucí, protože obsahují více definic pro každé slovo.

 

Slovník pro žáka

 

Slovníček žáka je velmi podobný jednojazyčnému. Je k dispozici pouze v angličtině a obsahuje spoustu informací o slově, které se snažíte najít. Nicméně, slovník pro studenty je trochu snadněji se používá než standardní jednojazyčný slovník a má jasné příklady a zjednodušený jazyk.

 

Předmětový slovník

 

Oborový slovník je podobný jednojazyčnému, ale nezahrnuje obecný význam slov. Místo toho poskytuje pouze relevantní definice pro každý předmět. Přestože jsou tematické slovníky extrémně užitečné pro zjištění, jak se slova používají ve vaší oblasti, může se ukázat, že je obtížné se v nich orientovat a nemusí mít slovo, které hledáte.

 


Creation date: Dec 6, 2022 3:08am     Last modified date: Dec 6, 2022 3:08am   Last visit date: Apr 24, 2024 2:37am
    Report Objectionable Content