Keep and Share logo     Log In  |  Mobile View  |  Help  
 
Visiting
 
Select a Color
   
 
Čtyři Kritické Faktory K Zvážení Při Výběru Účetní
účetnictví

 

Účetní jsou důležitou součástí světa podnikání. S vývojem obchodu a financí se vyvíjejí i role profesionálních finančních poradců. Účetnictví je více než jen práce s bilancováním a počítáním obchodních záznamů. Jejich pracovní portfolio se rozšířilo o klíčové konzultační služby týkající se zásadních otázek, jako je řízení, řízení rizik, strategie zvyšování zisku a dokonce i doporučení související s technologiemi. Práce najmout kvalifikovaného mzdový účetní je však dnes mnohem náročnější, než tomu bylo v minulosti.

 

Nejvhodnější konzultant nebo profesionál pro jakoukoli obchodní zakázku bude záviset na konkrétních potřebách a preferencích vaší firmy. Existují několik klíčových faktorů, které byste měli mít na paměti, když najímáte účetního za účelem odborné pomoci. Zde i je souhrn těchto základních úvah.

 

Kvalifikace a licence

Akademická certifikace a licence potenciálního kandidáta jsou nejdůležitějšími faktory prověřování . Musíte ověřit a zkontrolovat akademické postavení kandidátů bez ohledu na to, zda pracují pro společnost nebo jednotlivého odborníka. V této oblasti jsou k dispozici dvě hlavní certifikace: Certified Public Accountants a Certified Management Accountants. CMA mají vysokoškolský titul a jsou kvalifikováni akademicky a prakticky pro praxi na státní úrovni. CMA mají stejné školení a certifikace plus specializované školení v oblasti řízení společnosti. Obě úrovně kvalifikací vyžadují neustálé učení, aby zůstaly na úrovni. datum změn v odvětví a zůstávají licencovány nebo certifikovány. CPA jsou certifikovány a licencovány Americkým institutem certifikovaných veřejných účetních (AICPA), zatímco CMA jsou certifikovány Institutem manažerských účetních (IMA).

 

Můžete si také vybrat ze specializovaných akreditací a kvalifikací jako je osobní finanční specialista (PFS), certifikovaní analytici oceňování (CVA) nebo akreditovaní v oceňování podniků. Měli byste si prostudovat výhody každé certifikace.

 

 

Specializace a zkušenosti

 

Dalším důležitým faktorem, který je třeba vzít v úvahu, je zkušenost účetního v oboru. konkrétní odvětví. Měli byste se ujistit, že účetní, kterého si vyberete, je obeznámen s vaším odvětvím a může vám poskytnout služby přizpůsobené vašim potřebám . Musíte být schopni určit, zda účetní Praha nabízí druh služeb, které hledáte; od základního účetnictví a auditu po specializované obchodní konzultační služby, jako je finanční analýza nebo plány strategického řízení. To znamená, že v podstatě provádíte prověrku, abyste zkontrolovali předchozí úkoly kandidáta.

 

Ceny a poplatky za služby

 

Účtovací sazba nebo účtovaný poplatek ze strany účetního je také zásadním faktorem při najímání. Většina profesionálních účetních účtuje hodinové nebo pevné servisní poplatky. Porovnejte hodinové sazby se svým rozpočtem, abyste zjistili, zda si je můžete dovolit, nebo zvolte nižší cenu. Mějte na paměti, že celkový účet by měl být úměrný tomu, jak složitý nebo velký úkol je. Vždy byste měli dostat to, co platíte.

 

Dostupnost

 

Dostupnost účetního je dalším důležitým hlediskem. To bude záviset na velikosti a rozsahu praxe nebo firmy. Velké účetní firmy mají tendenci přehlížet menší klienty a upřednostňovat velké společnosti s vysokými výdaji. Někdy se vám může stát, že pracujete s menší outsourcovanou společností nebo vám bude přidělen junior účetní, který je méně kvalifikovaný než zkušený odborník. Je to také je docela těžké sehnat účetního v tak velkých provozech kvůli nabitému pracovnímu rozvrhu. Doporučení a kontrola referencí během prověřování vám může pomoci vyhnout se mezerám ve výkonu.

 


Creation date: Mar 1, 2023 9:52pm     Last modified date: Mar 1, 2023 9:52pm   Last visit date: Apr 18, 2024 3:07am
    Report Objectionable Content